At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Monday, August 16, 2010

Soul 1 : Where it Begins...


                “Mika! Kau kena janji, cari mereka dan selamatkan kami, Sekarang pergi Mika,” sayup suara seorang gadis kedengaran. Mika menggenggam erat tangan si gadis.
                “Yoona, tolong bertahan. Sikit saja lagi, Dark Demon akan dihalau.” Janji Mika. Yoona menggelengkan kepalanya. Sesekali tubuhnya tersentak, penangan kuasanya melawan Dark Demon didalam tubuhnya.
                “Mika, pergi sekarang, sebelum Hunter balik. Dark Demon dah keluarkan arahan kau dibunuh...arghhh” erangan Yoona menambahkan kalut dihatinya. Berat hatinya untuk meninggalkan Yoona. Tapi dia perlu melawan Dark Demon, dan dia tak mampu melakukannya keseorangan.
                “Yoona, aku janji, aku akan balik untuk selamatkan kau,”janji Mika sebelum berlari keluar dari pondok kecil yang menempatkan Yoona.  Baru saja beberapa langkah dia berlari, dia diserang Hunter. Tubuhnya tercampak ke perdu pokok bahana plasma yang dihantar Hunter. Mika kaget.
                “Hunter, tolong, hentikan,” rayu Mika. Wajah Hunter bengis. Tiada senyuman seperti dahulu.
                “Kalau aku nak Yoona selamat, kau gantinya...”ringkas ucapan Hunter. Ditangannya tercipta Hyper Plasma. Plasma yang mampu menghancurkan tubuhnya, Mika lupa.Lupa pada magis yang dipelajarinya.  Entah dari mana, ditangannya wujud bebola api yang terus dilontar ke arah Hunter. Awan kumulus diseru sebelum dia melompat naik dan meninggalkan kawasan itu disaat Hunter menyeringai kesakitan. Dari jauh kedengaran suara jeritan Yoona. Hampir saja dia berpatah balik, namun memikirkan nyawanya dalam bahaya dibatalkan keinginan itu. Jampi dibaca, muncul sebuah portal yang akan membawanya ke Dunia Manusia.
                “Yoona, Hunter, aku janji aku akan balik dan selesaikan ini semua,” janji Mika sebelum melangkah masuk ke dalam portal. Sebaik saja tubuh Mika menghilang, Yoona muncul, Hunter diseret menggunakan telekinesis.
                “Bodoh, kau tahu dia jadi pengawal unsur?” serentak itu tubuh Hunter tercampak ke perdu pokok. Air mata mengalir dipipi Yoona. Ketawa kedengaran dari mulut Yoona.
                “Bodoh!Menangis, terus menangis, sebab kau makhluk lemah!!! MIKA AMOURIS, kau janji sebanyak mana pun, aku akan jejak dan bunuh kau...” Yoona berpaling ke arah Hunter.
                “Aku nak kau bunuh dia!” arahan itu dikeluarkan. Hunter terus membaca jampi, portal dunia Manusia terbuka. Hunter melompat masuk. Tawa Dark Demon kini merasuki Yoona kedengaran, kuat. Hunter memegang dadanya.           
                “Maafkan aku, Mika, Yoona penting buat aku, tolong cepatkan pencarian kau,” bisik Hunter ketika membolosi ruang dimensi itu.
Dunia Manusia,
                “Aduh,” suara seorang gadis kedengaran. Tubuh seseorang yang entah muncul dari mana menghempapnya.
                “Anna, kau ok?” soal entah siapa. Masih samar segalanya bagi Mika. Dia penat untuk memikirkan apa saja kemungkinan kini.
                “Hoi, bangunlah,” tubuhnya digoncang kasar. Mika membuka mata. Dunia Manusia! Serentak itu dia bangun tetapi dia rebah kembali. Tubuhnya masih mengalami kejutan selepas merentas dimensi.
                “Wei, kau kenapa?” tubuhnya digoncang beberapa kali. Sebelum dia betul-betul tidak sedarkan diri dia terdengar satu suara menjerit.
                “HyunMin!”
                Entah berapa lama dia pengsan, dia sendiri tak tahu. Yang pasti dia terjaga dek suara seorang. Yoona, dia tersenyum.
                “Araso, Yoona, aku bangun,” bisiknya perlahan. Matanya dibuka. Segalanya asing. Ini bukan rumah Amouris, bukan juga biliknya. Dan suara itu bukan milik Yoona. Mindanya berkerja keras mengingati peristiwa sebelumnya. Suara seperti bergaduh kedengaran diluar.
                “Haha, relaks Anna, kau stress sangat!” suara seorang lelaki kedengaran.
                “Relaks apa? Dah tiga hari dia tak sedarkan diri, lagipun dia tak ada sebarang dokumen pengenalan diri pun!” suara seorang perempuan  pula. Mika pasti topik mereka adalah dia. Tapi dia perlu mengetahui apa yang telah terjadi pada dirinya.
                “Anna, kau paranoid.”
                “Aku? Aku paranoid? Hello, HyunMin, dia muncul entah dari mana, hempap badan aku, kau cakap aku paranoid?” balas seorang lagi. Anna. Jadi dia terjatuh diatas gadis bernama Anna itu.
                “Hei, sayang, bertenang sudah. Kita tunggu dia bangun.”
                “Aku tak suka tak tahu nama orang.Apa nama dia?” soal Anna.
                “Mika, nama aku Mika,” kedua mereka berpaling. Terkejut.
                “Aku HyunMin dan ini Anna.” Kenal HyunMin.
                “Kau dengar apa yang kitaorang bincangkan?” soal Anna. Mika memerhati si gadis. Berambut paras bahu, memakai serba hitam.
                “Berkaitan dengan aku, tak salahkan?” balas Mika kembali. HyunMin ketawa.
                “Dah la, memandangkan kau dah bangun, kau boleh beritahu kau dari mana?” soal Anna. Terus tanpa berselindung. Tersentak Mika.
                “Hei kau tak perlu jawab soalan minah ni, kau boleh tinggal dekat sini sementara waktu. Dan Anna kau perlu balik. Aku nak tutup kedai. Jumpa dekat sekolah esok,” beritahu HyunMin. Anna mencebik, memprotes arahan HyunMin. Tapi akhirnya dia melangkah keluar jua.
                “ Maaf,”
                “Terima kasih, tapi aku dekat mana?” soal Mika, memotong percakapan HyunMin.
                “Franssien.” Mika mengangguk. Dalam hati dia bermonolog.
                Yoona, Hunter bantu aku untuk cari mereka yang lain.

2 comments:

Haruno Hana 하나 said...

best2x
:)
citer fantasi! hana suka ;)

Nina Aziz said...

thanx hana!!