At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Thursday, December 03, 2009

14 : The End...

            Ezra hanya mampu duduk diam memerhatikan kerisauan Heart.
            “ Ezra, hello!! Mama hilang and kau nak diam?” soal Heart. Panik. Tiada siapa pun yang nampak kemana Lady Ferra pergi.
            “Kau relaks dulu boleh tak Heart,cool, chill..l” arah Ezra. Masakan dia tak risau. Pelik juga kemana Lady Ferra mahu pergi. Jangan-jangan semua yang terjadi semalam hanya ilusi. Dia berdoa bukan itu sebenarnya. Lady Ferra benar-benar telah berubah. Matahari makin meninggi. Ezra sudah keluar mencari Lady Ferra, Heart masih kerisauan di Serenity. Pintu yang dibuka dari luar menyebabkan dia berpaling.  Hanya Ezra. Lelaki itu mengelengkan kepalanya tanda dia tidak menemui mamanya. Sekali lagi bunyi pintu dibuka menyebabkan mereka berpaling. Daniel melangkah masuk. Ezra dan Heart bertukar pandangan.
            “ Ezra, maafkan aku...Kalau tak kerana mama kau, aku takkan...” kata-kata Daniel dipotong oleh Heart.
            “ Daniel dekat mana kau jumpa mama kami?” Daniel memandang wajah mereka.
            “ Dia datang pejabat tadi...”
            “ Where did she go then?” soaL Heart lagi. Wajah Daniel semakin pelik.
            “ Dia tak datang sini ke?” soal Daniel kembali. Wajah sugul kedua beradik itu dipandang.  Tiba-tiba sahaja telefon bimbitnya berbunyi.
            “ Daniel, Lady Ferra, Lady Ferra dia...” suara Delaila tersekat-sekat.
            “ Delaila, relaks, take a deep breath...”
            “ Daniel, Lady Ferra accident...”Serentak itu tangisan Delaila kedengaran.
            “ Delaila, awak dekat mana sekarang ni?” soal Daniel. Talian segera diputuskan.
            “ Jom kereta aku...Lady Ferra ada dekat Deseree Hospital.” Beritahi Daniel. Tangisan Heart kedengaran. Ezra segera mendapatkan adiknya itu dan memapahnya ke kereta Daniel. Kereta itu dipandu laju ke Deseree Hospital. Tika mereka tiba di wad kecemasan, Delaila sedang disoal oleh seorang doktor.
            “ Cik, awak ahli keluarga dia?” gadis itu menggeleng.
            “ Saya anaknya,” celah Ezra. Delaila berpaling. Air matanya tertumpah sekali lagi. Ezra sedar akan itu dan menggenggam erat tangan Delaila. Seorang pegawai polis menghampiri mereka.
            “ Cik Emerald, Cik yang memanggil ambulans tadikan?” soal pegawai itu. Delaila mengangguk.
            “ Apa yang cik lakukan pada mangsa?” soal pegawai itu lagi.
            “ Maaf, En...”potong Ezra.
            “ Fantamore,” balas lelaki itu.
            “ Apa yang terjadi pada mama saya?” soal Ezra.
            “ Kami mengesyaki Lady Ferra menjadi mangsa langgar lari dan konspirasi seseorang...Kami perlu menyiasat semua yang bukti dan sesiapa saja yang berdekatan dengan mangsa.” Balas lelaki itu.
            “En Edree, kami ada perkhabaran buruk...Lady Ferra tak dapat kami selamatkan...” berita itu menghempap pundak Ezra dan Heart. Tangisan Heart kedengaran. Victor dan Travie yang kebetulan sampai terkejut melihat reaksi Heart yang selama ini hanya tenang. Jarang mempamerkan emosi.
            Heart rebah namun sempat disambut Victor yang bertindak pantas. Ezra sudah terduduk.Tangannya masih menggenggam erat tangan Delaila. Travie yang mendapat penjelasan dari Daniel hanya mengangguk. Pewaris Empayar Edree sudah jatuh ke tangan dua beradik itu.
            “ Ezra,” panggil Delaila perlahan. Lelaki itu memandang wajah gadis itu, lama.
            “Delaila, pergilah pada Daniel...Saya rela...Hidup saya kini hanya untuk Heart dan Empayar Edree...” Pinta Ezra. Kesemua mereka terkejut. Delaila menarik tangannya kasar.
            “ Ezra Edree, awak tak ada hak untuk tentukan siapa saya patut bersama. Awak tak ada hak itu!” marah Delaila dan segera berlari keluar.  Daniel menghampiri Ezra.
            “ Ezra...Kau tak...”
            “ Kau tolong jaga dia untuk aku. Heart, you don’t have to worry bout Empayar Edree...Kau perlu jaga hidup kau,” pesan Ezra pada Heart yang tidak sedarkan diri itu. Ezra bangkit, dan berpaling pada Travie.
            “ Travie, kau tolong uruskan mama aku...Aku perlu balik ke US semula.Dan Victor, jaga Heart untuk aku baik-baik...Dia satu-satunya keluarga aku...” pesan Ezra. Dia perlu mengambil tindakan ini.
            “ Ezra, kau nak tinggalkan kami lagi?” soal Daniel. Ezra memandang wajah teman baiknya itu. Bahu Daniel ditepuk lembut. Ezra segera berlalu keluar. Teksi ditahan.
            “ Deseree International Airport...” beritahunya.

4 tahun berlalu....
            “ Vicky, jangan lari sayang nanti jatuh,” marah Delaila. Anak kecil itu lasak berlari kesana- kesini. Tiba-tiba anak itu terjatuh kerana terlanggar seseorang. Delaila segera berlari ke arah anak kecil itu.
            “ Kan ibu dah cakap tadi...” Vicky mulai menangis. Delaila menggaru kepalanya..
            “ Okey sayang nak apa? Ibu belikan jom,”pujuk Delaila.Terasa ada matanya yang merenungnya. Pandangannya jatuh pada insan yang dilanggar Vicky.
            “ Maaf...Ezra??” mulutnya terkunci. Dia terkejut.
            “ Daddy!!” panggil anak kecil itu. Daniel menghampiri mereka.
            “ Ezra, kau balik akhirnya.” Tubuh teman itu dipeluk erat.
            “ Ibu, jomlah...Vicky lapar la!!” ajak Vicky, skirt yang dipakai Delaila ditarik. Daniel yang memandang faham.
            “ Ezra, Delaila, korang berbincang dulu boleh...Vicky jom kita pergi dekat Uncle Travie dengan papa nak?” soal Daniel sambil mendukung anak kecil itu. Membiarkan pasangan itu berbincang. Masing-masing saling merenung, cuba mengurangkan rindu yang bertamu.
            “Em..comel anak awak,” ucap Ezra perlahan. Delaila tersentak namun dia hanya mengangguk.
            “ Delaila, maafkan saya kerana kata-kata dahulu, dan maafkan saya kerana mengganggu kebahagian awak.” Delaila mulai binggung.
            “ Bahagia?” soal gadis itu kembali. Ezra pun mengerutkan dahinya.
            “ Awak dengan Daniel?”  Delaila semakin pelik. Sejak bila pula dia dengan Daniel.
            “ Saya dengan Daniel?” soal Delaila lagi. Ezra makin bingung di buatnya.
            “ Itu bukan anak awak dengan Daniel?” tanya Ezra akhirnya. Kedengaran tawa dari sebelah kanan Delaila.
            “ Ezra, kau ni, itu anak Victor dan Heart la!” beritahu Travie dalam tawanya. Daniel juga masih ketawa juga.
            “ Hah?” Heart turut menyampuk.
            “ Tu la, ini ke abang? Adik sendiri dah kahwin siap ada anak pun dia tak tahu...” Wajah Ezra merah. Delaila yang turut sama ketawa mulai diam dan memandang wajah Ezra.
            “ Awak, saya tak pernah kahwin dengan sesiapa pun sebab dekat hati saya hanya ada awak sahaja.” Ucap Delaila. Ezra memeluk erat gadis itu.
            “ Delaila Emerald, will you be my lady?” soal Ezra. Gadis itu mengangguk. Wajah Delaila pula merah.
            “ Wow, we are going to have another bride, Victor...” beritahu Heart pada suaminya yang terpinga-pinga itu.
           
Hari yang dinantikan...
            “ Jadi yang merancang pelanggaran mama tu, Rebbecca?” soal Ezra pada Heart. Adiknya hanya mengangguk. Saat ini dia menceritakan segala yang berlaku sepanjang ketiadaan Ezra. Tuxedo Ezra diperkemaskan.
            “Okey, pada malam ni, atas permintaan dua wanita didalam SecretLover, Heart dan Delaila yang juga our new bride tonight, kami SecretLover, akan mempersembahkan sebuah lagu yang dinyanyikan oleh SS501, Grean Peas...Khas untuk kedua mereka.
“One summer, in my eyes
Shines a green star, You
We, to each other, our love blossomed

Like the stars in the night sky
Sparkling green star
That look is so very lovely

And every one of the moments that we’re together
And every one of the promises that we made
Also, every hour that we’re together
All of it
Forever, we will hold on to”



“I want to become a star
Wherever on this earth
No matter at what time
(I want to) shine for you all”



24/7 from Monday to Sunday night
Together with us, (you) will be happy


And as I cry
And as I laugh
None other than you, always at my side

And whoever can say whatever (they want)
Unchanging, one and the same
Our love will be together forever

Always, like sparkling stars


In all the time that we are together
Will shine even more brightly
Forever
Precious green star
My love


I want to become a star
Wherever on this earth
No matter at what time
(I want to) shine for you all


24/7 from Monday to Sunday night
Together with us, (you) will be happy


(All of you) your love, thank you
We swear we love you
All for you


I want to become a star
Wherever on this earth
No matter at what time
(I want to) shine for you all


24/7 from Monday to Sunday night
Together with us, (you) will be happy


High up in the sky, no matter where you all are
No matter at what time
(I want to) shine for you all


24/7 from Monday to Sunday night
Together with us, (you) will be happy

Together with us
Will be happy

¬The End¬


P/S : This is the ending of Kau Muzikku, hope u guys enjoyed it...And maybe dalam masa terdekat ni Nina akan post Kisah Kita Episod 1...

2 comments:

Haruno Hana 하나 said...

hepi ending^^
curious betul time ezra jmpa daniel dgn delaila dgn vicky
igtkan diorang kahwin betul2^^

Nina Aziz said...

hehehe...bkn hana je...ad kawan nina pun pk cm tu...hehehhe...