At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Monday, September 21, 2009

8 : Rahsia Ezra

“Ezra, Heart, apa semua ni?” soal Lady Ferra. Ezra dan Heart berpandangan.
“Erm, mama, Heart boleh terangkan...”
“Jadi terangkan...”Heart terdiam
“It’s my fault. Saya yang salah.” Lady Ferra  memandang wajah satu-satunya
anak lelakinya. Ezra mempamerkan reaksi tidak bersalahnya.
            “ So, what is this all about? Mama tinggalkan kamu berdua disini, dan Ezra, kamu terlibat dalam dunia seni. Ini ke yang harus ditunjukkan oleh pewaris Demensia? Mencebur diri ke bidang  yang tidak mempunyai harapan ni?” soal Lady Ferra dengan nada sinisnya.
            “ Ini namanya Lady Ferra Dreamer Michealis, chasing your dream.” Balas Ezra sedikit geram. Lady Ferra memandang wajah Ezra dengan rasa marah. Suara jeritan kecil dari dalam dewan mematikan situasi tegang mereka berdua. Ezra kenal akan pemilik suara itu. Segera dia berlari ke dalam. Heart turut sama mengikut Ezra. Meninggalkan Lady Ferra keseorangan terkulat-kulat.
            “ Delaila!” panggil Ezra tika mereka masuk ke dalam dewan itu. 3 lagi ahli SecretLover memandangnya pelik. Mereka juga baru tiba dari luar dewan.
            “Delaila?Tapi itu Selene,” beritahu Travie. Ezra kaget.
            “Guys, aku tahu korang tengah confius, tapi boleh tak, SecretLover tolong Selene dulu?”soal Heart. Seolah-olah baru tersedar, keempat-empat ahli SecretLover mengalihkan perhatian mereka pada Selene. Nampaknya gadis itu dikepung oleh 5 orang lelaki yang berpakaian sut lengkap.
            “ Jap, kita berempat cuma, diorang berlima.” Beritahu Victor.
            “Terima kasih Victor...Kalau tak kerana kau, kitorang mungkin tak sedar,” sindir Daniel.
            “ Dan tolong jangan sesekali pandang rendah pada Heart Gwenieverre Edree okey?’ beritahu Heart. Gadis itu tersenyum. Lengan bajunya disinsing. Heart tersenyum.
            “Berhenti sekarang.” Arah Lady Ferra. Kelima-lima lelaki bersut lengkap itu menunduk hormat. Salah seorang daripadanya menyapa Lady Ferra.
            “ Lady Ferra.” Baik Ezra mahupun Heart terkejut besar. Ahli SecretLover usah dicakap. Bertambah bingung.
            “Ezra Fredinand Edree, kamu kena buat pilihan...Jika kamu mahu gadis ini selamat, tidak dicederai, kamu kena tinggalkan Deseree...Jika tidak, ingat, what am I capable of Ezra,” ugut Lady Ferra.
            “It’s not fair, ma. Apa salah Ezra kejar impiannya?” soal Heart tak puas hati.
            “ Heart, diam!!Ezra, make your choice.” Ucap Lady Ferra sebelum mereka berlalu.
            “Ezra, kau hutang kami satu penjelasan...” sebelum sempat Victor menghabiskan ayatnya, dia disampuk oleh Daniel.
            “ Bukan satu, Ezra, dua penjelasan. Tolong bagitahu kitorang.” Ezra berjalan keluar tanpa memandang sekalipun pada SecretLover,Heart mahupun Selene. Selene segera berlari keluar. Mengikut jejak Ezra.
            “Ezra!” panggil Selene. Ezra berpaling. Tika itu dia baru saja menghidupkan motornya.
            “Boleh saya ikut awak?”pinta Selene. Ezra diam, seketika. Topi keledar dihulur pada Selene. Segera disambut gadis itu. Motor dibonceng laju keluar dari laman South Decade Hall.
            “ Jadi Heart...Boleh awak ceritakan dan jelaskan apa yang berlaku tadi? Bermula dari...” kata-kata Travie.
            “ Kenapa persembahan kami dibatalkan hinggalah...” ayat Victor disambung oleh Daniel.
            “Wow, I’m impressed,korang nampak sangat berkerjasama.”
            “ Heart!”marah mereka bertiga.
            “ Okey, okey, saya akan cerita. Tapi bukan disini. Care for a drink?” soal Heart. Kunci keretanya dikeluarkan. Mereka berempat menaiki kereta Heart untuk ke Cafe Serenity.
            “ Welcome to Cafe Serenity.”
            “ Heart, kau balik juga. Tadi Mr. Right kau cari.” Beritahu seorang pekerjanya.
            “ Hey, dia bukan  Mr. Right aku okey. Apa lagi lelaki gila tu nak?” soal Heart penuh jengkel.
            “ IDK...Tapi dia tunggu kau dekat his usual table,”beritahu pekerjanya itu.
            “ Okey..Erm, tolong entertain them for a while. Sorry , kejap lagi saya datang balik. Make yourself comfortable at Serenity.” Beritahu Heart. Dia segera berlalu ke lelaki yang dimaksudkan oleh pekerjanya itu.
            “ Okey, En Sebastian, apa lagi yang perlu saya buat untuk awak faham, we are totally over?” soal Heart. Pemuda didepannya itu tersenyum. Saat itu dimata Heart, lelaki itu tidak kacak malah senyumannya juga sangat hodoh.
            “Heart, sayakan tunang awak?Tak boleh ke awak layan saya baik sikit?”soal Sebastian. Heart tersenyum sinis.
            “ Tunang?Erm, layak ke?” soal Heart dalam nada menyindir. Sebastian mulai bengang. Dia tidak lagi duduk, kini berdiri didepan Heart. Heart menyilangkan tangannya didadanya. Wajah Sebastian dipandang penuh benci.
            “Heart, awak akan jadi milik saya, tak kira apapun.”
            “Really? Lelaki macam awak, nak jadi suami saya? Dah bertaubat ke?” Serentak itu tangan Sebastian naik, hampir saja ditampar wajah gadis itu jika tidak dihalang oleh Victor.
            “Itu bukan caranya untuk melayan seorang perempuan,” bisik Victor. Travie dan Daniel masing-masing berdiri disisi Heart.
            “ Kau siapa?” soal Sebastian kasar. Victor marah.  
            “ Dan, cik Heart, silakan duduk. Kita lihat bagaimana mereka berlawan.” Ujar Daniel. Travie menarikkan kerusi dengan gaya gentleman untuk Heart. Heart akur dengan kehendak mereka berdua.
            Sementara itu, diantara Sebastian dan Victor,
            “ Aku teman lelaki Heart. Kau ada masalah dengan itukah?” soal Victor.  Serentak itu, satu tumbukan singgah diwajah kacak Victor. Bibirnya luka sedikit.
            “Victor,” panggil Heart.
            “ No worry, my lady. Dia akan okey. Jika tidak...”
            “ Jangan panggil dia Victor.” Sambung Travie. Daniel mengiyakan. Tika itu satu tumbukan balas hinggap di wajah Sebastian. Daniel dan Travie bertukar senyum. Heart melihat mereka berdua. Tak sampai lima minit, sudah teruk Sebastian dikerjakan Victor.
            “ Dan ingat, jangan sesekali kau ganggu Heart lagi.” Pesan Victor garang.
            “ Bye-bye,” sinis nada Daniel dan Travie. Heart tergamam. Namun segera dikuntumkan senyuman.
            “Awak memang one of the kind of buaya.Terima kasih, Victor.” Ucap Heart. Benar-benar berterima kasih.
            “Jadi boleh kita kembali ke tujuan utama kita?” pinta Daniel. Dia sudah tidak sabar ingin mengetahui siapa Ezra.
            “ Okey, nampaknya saya tak boleh nak lengah-lengahkan lagi. Ezra Fredinand Edree, lahir pada...”
            “ Heart!”
            “ Let me finish first. Lahir pada 7 Julai bersama adik perempuannya,saya, pada hari penubuhan Demensia Double Dimension, anak syarikat induk Demensia. Namun disebabkan saya seorang perempuan. Lady Ferra memandang rendah terhadap kebolehan saya. Sesuatu yang Sir Edward Edree tak pernah lakukan. Papa tak pernah memandang rendah terhadap sesiapa pun. Pada asalnya, baik saya mahupun Ezra, kami akan sama-sama menerajui Demensia...”
            “ Jadi apa yang berlaku?”soal Travie. Heart diam. Wajahnya mulai suram.
            “ Papa sakit...Sakit hingga membawa maut. Dan Lady Ferra, dia menerajui Demensia kerana kami ketika itu baru berusia 10 tahun. Dan Lady Ferra, tinggalkan kami berdua disini. Dan dia berada di US untuk menguruskan Demensia.” Setitis air mata Heart menitis jua. Sungguh dia rindukan papanya. Tanpa sedar, Victor menggenggam tangan Heart. Cuba memberi semangat.
            “ Dia tak sewajarnya dipanggil mama. Dan kenapa kini baru dia kembali?”soal Victor. Heart menarik nafas dalam.
            “ Tahun ni kan kita dah cukup 18, dia nak Ezra kembali menguruskan Demensia. Hanya Ezra.” Ketiga-tiga ahli SecretLover terdiam. Tak menyangka bahawa Ezra menyimpan rahsia sebesar itu.
            “ Dan Selene?’akhirnya Daniel bersuara jua. Heart tersenyum.
            “ Maaf, itu satu-satunya rahsia yang saya tak mampu untuk beritahu. Tunggu dan lihat sajalah,” seorang pelayan dipanggilnya. 4 gelas minuman dihidangkan.
            “ Kalian nak makan apa-apa?My treat,” beritahu Heart.

Friday, September 18, 2009

7 : Lady Ferra

“Maaf, aku terlambat. Aku ada hal tadi,” beritahu Ezra. Travie saja yang ada ketika itu.
            “ Mana yang lain?” soal Ezra. Pelik. Dewan South Decade itu sudah dipenuhi ramai orang. Namun, baik Victor mahupun Daniel tidak kelihatan.
            “Diorang tengah tukar bajulah. Baju kau dekat Selene. Pergilah tukar cepat!Aku nak uruskan hal lagu.” Arah Travie.
            “Yalah, yalah. Kenapa kau semangat sangat hari ni?”sindir Ezra. Langkah segera dihayun menghampiri Selene yang ayu bergaun biru muda bercorak bunga putih kecil.
            “Selene!!Baju?”soalnya. Matanya sengaja dielak dari terus merenung gadis itu. Sesekali, dia mencuri-curi menatap wajah yang sentiasa dirinduinya itu. Gadis itu mencari pakaian yang sepatutnya dipakai Ezra. Namun satu yang Selene akui, jantungnya berdegup kencang disaat Ezra menghampirinya. Sepersalinan pakaian bertukar tangan. Tangan mereka bersentuhan secara tak sengaja.Dengan pantas Selene menarik tangannya. Wajahnya mulai merah. Malu.
            “Terima kasih.” Segera Ezra berlalu. Dadanya yang berdebar maha hebat tadi dipegang. Tanpa dia sedari sepasang mata melihat kelakuan mereka berdua.
            “Daniel! Cuba kau tengok lagu pilihan aku ni,” panggil Travie. Victor yang baru keluar dari bilik persalinan, bertembung dengan Ezra.
            “ Wow, awal betul kau sampai. Cepat sikit nanti lambat kita mula.”gesa Victor.
            “Ya,aku tahu lah...” Segera dia masuk kedalam bilik persalinan dan menukar bajunya. Tak sampai sepuluh minit, pakaiannya telah bertukar. Ezra keluar ke belakang pentas.
            “Kita bawa lagu apa?”soalnya pada Travie. Daniel menghulurkan sehelai kertas padanya. Mereka sedang duduk dalam bulatan. Ezra duduk disebelah Selene. Ada lebih kurang 10 buah lagu pada kertas itu. Kertas itu diberi pada Selene. Gadis itu menyambutnya dan melihat senarai itu.
            “ Kamu kena bawa berapa lagu?” giliran Selene pula bertanya.
            “ 5. Konsert kali ini bayarannya lebih. Atas permintaan datuk bandar,” beritahu Victor. Daniel sekadar megangguk.
            “ Hmm...aku cadangkan lagu pertama kita bawa lagu Jonas Brothers, Hold On,”cadang Daniel.
            “Lagu kedua kita bawa Seventeen Forever,” tambah Travie.
            “ Ketiga, lagu That’s What You Get dari Paramore,” tambah Victor kemudiannya. 3 pasang mata beralih kepada Ezra dan Selene.
            “ Aku cadangkan lagu DBSK, Beautiful You.” Cadang Ezra. Selene memandang Ezra.
            “ Selene, lagu kelima?” soal Daniel.
            “Hah?Saya kena bagi juga ke?”
            “ Ya, Selene. Kau juga kena bagi satu lagu.” Gesa Victor.
            “ Maaf...Saya cadangkan lagu, Shinee, Bodyguard.” Selene segara tunduk malu.
            “ Okey. Dah set...”
            “Hai, SecretLover!” sapa Heart. Ezra terkejut namun segera menyambut Heart. Tubuh itu dipeluk.
            “ Heart, what are you doing here?” soal Ezra perlahan.
            “ Dan kau, apa jenis abang hah?Ada konsert besar, tak bagitahu aku pun.”
            Travie berdehem. Ezra dan Heart berpaling. Heart tersenyum. Manis.
            “ Maaf, saya, Heart Gwenieverre, selamat berkenalan.”
            “ Oh, jadi awaklah Heart.Hi, saya Victor Drea,Nice too meet you beautiful lady,”
            “Sememangnya buaya spesies yang sukar ditemui. Nice to meet you to, Victor.”
            Daniel dan Travie serta Selene sedaya upaya menahan tawa.
            “Kalau nak gelak, gelak je la...” marah Victor. Serentak itu tawa Daniel dan Travie pecah.Ezra tersenyum melihat telatah mereka. Namun sebaik saja matanya singgah pada Selene. Dia terpesona.
            “Ermm..Saya nak pinjam Ezra kejap, bolehkan Selene?”soal Heart tiba-tiba. Tawa Daniel dan Travie terhenti.
            “Kenapa, Heart?”soal Ezra setelah mereka agak jauh dari yang lain.
            “ Lady Ferra dah balik. Aku hanya nak bagi amaran je. Aku tak tahu samaada dia tahu atau tidak tentang konsert ini, atau pun SecretLover. Jadi kau kena berhati-hati. Dan jangan risau, aku akan ada didepan stage.” Janji Heart. Ezra mengangguk. Bahaya juga kalau Lady Ferra tiba-tiba sahaja muncul.
            “ Ezra, mereka tengah tunggu awak tu,” panggil Selene.
            “Thanks.” Segera Ezra berlari ke pentas. Ketika itu muzik untuk lagu Hold On telah dimainkan. Ezra segera mencapai gitarnya. Lagu pertama mereka habis dinyanyikan. Kemudian masuk lagu kedua. Lagu Seventeen Forever. Mereka bergegas menukar pakaian sebelum masuk lagu pilihan Ezra, Beautiful You.
            Dimulakan lagu Beautiful You itu oleh Travie, 
"Ah
             Sono koe ni sawatte nemuretara ii noni
Aenai yoru mo daiteru mitai ni..."
            Kemudian Daniel menyambung,
"Kimi da to wakaru me wo tojite mo
Amai taion ga kikoete kuru"
            Diikuti pula oleh Victor,
"You're such a beautiful woman
Ima sugu ni hoshii yo kimi ga iru sekai wa a"
            Dan ketika Ezra mahu menyanyikan bahagiannya, pandangannya terkunci pada pintu masuk dewan. Namun segera ditutup kekagetannya.
            Beautiful dream
You're such a beautiful woman
Suki de doushiyou mo nai everything oboreteku

Fukaku so sweet
You're such a beautiful you yeah"
            Heart turut sedar akan kehadiran wanita elegan itu. Lady Ferra Dreamer Michaelis. Wanita itu memandang tajam ke arah pentas sebelum menyedari kehadiran Heart. Dan SecretLover bersama menghabiskan lagu itu.
"Chiisana PIASU wo hazusu yubisaki mo
Shinayaka ni asu wo shinjiru tsuyosa mo

Tamaranai hodo ni boku wo sasou
Jibun no himitsu ni kizuitenai no? 

You're such a beautiful woman
Donna kiss ga ii no? Bokue dake ni oshiete a

Beautiful world
You're such a beautiful woman
Mou tomeraresou ni nai my baby soba ni kite koko de

Feel me
'Cause you're so beautiful

Kimi dake ga motsu ai no imi yeah
Dare ni mo sawarasetakunai yo

You're such a beautiful woman baby
Ima sugu ni hoshii yo kimi ga iru sekai wa a

Beautiful dream
You're such a beautiful woman
Suki de doushiyou mo nai everything oboreteku

Fukaku so sweet
Yeah
You are beautiful
Baby you're special one
You're such a beautiful dream
You are beautiful
Baby you're special one
You're such a beautiful dream
   
 Wajah Lady Ferra berbahang.Mencuka lebih tepat. Baik Ezra mahupun Heart tahu apa yang akan berlaku seterusnya.
" MAaf, ini diatas permintaan tetamu kehormat kita, Lady Ferra Dreamer Michaelis, persembahan SecretLover terpaksa dibatalkan. "umum Datuk Bandar. Ahli SecretLover lain terkejut.
"Ezra Fredinand Edree!!Heart Gwenievierre Edree!!"panggil LAdy Ferra. LAntang. Kedua-duanya akur.
                         

Thursday, September 17, 2009

6 : Pilihan Ezra?

         
Motor miliknya itu dibonceng ke pinggir Bandar Chrono. Ke destinasi yang mana tiada seorang pun ahli SecretLover mengetahuinya. Hanya dia saja.  Motornya diparkir betul-betul dihadapan  sebuah bangunan kecil yang kelihatan sangat retro dan unik. Langkah diatur masuk kedalam bangunan yang tertulis CafĂ© Serenity. Seorang gadis yang sedang menyediakan minuman di bar menyapanya
“Lama kau tak kemari Ezra.” Ezra tersenyum. Bar itu dihampiri. Kerusi yang ada disitu diduduki Ezra. Gadis itu menghampirinya.
“ Kenapa ni?Kau ada masalah ke?”soal gadis itu lagi. Tangan gadis itu lincah menyediakan minuman kegemaran Ezra.
“Heart, aku, aku, aku dah jumpa Delaila.”  Tangan Heart terhenti. Gelas berisi minuman itu dihulurkan pada Ezra. Heart Edree masih ingat akan sebaris nama itu. Delaila Emerald. Satu-satunya gadis yang berjaya membuatkan kembarnya itu jatuh cinta.
“ Ezra, siapa perempuan hari i tu?”soal Heart sebaik saja wajah Ezra muncul di Cafe Serenity. Ezra memandang wajah Heart.
“Perempuan mana ni?” soalan Heart dijawab dengan soalan. Wajahnya masih menunjukkan riak tak tahu.
“Oh tolonglah Ezra Edree...Siapa perempuan yang bergaun putih hari tu dengan kau?” Ezra tersengih.Nampaknya tiada satu rahsia pun boleh dia simpan dari Heart.
“Err..”
“Ezra, aku masih tunggu jawapan,” gesa Heart. Ezra menggaru-garu kepalanya yang tak gatal itu. Wajahnya kelihatan sangat comel. Heart memandang wajah kembarnya tidak sabar.
“Okey, okey...Namanya Delaila Emerald. Dia...”
“Satu-satunya yang berjaya membuatkan Ezra Edree jatuh cinta.”sampuk Heart.Ezra tersengih. Heart menggosok kepala kembarnya itu.
“Hey!”
“Heart!Kau mengelamun.”marah Ezra. Heart tersengih.
“Macam mana kau pasti yang kau jumpa tu dia?”soal Heart, cuba menutup kekhilafannya tadi.
“Hanya dia akan tanya siapa aku pada dia. Dan hanya dia saja yang mampu untuk buatkan aku tertawan. Aku kenal dengan Delaila.Aku sayangkan dia sepenuh jiwa aku.Heart ,hanya dia saja yang mampu buat aku begini.”luah Ezra. Sukar untuk jatuh cinta dan jika dia sayang, makna nya itu adalah untuk satu jangkamasa yang panjang atau mungkin untuk selamanya.
“ Dan kau tak nak jumpa dia?” soal Heart.Dia tahu mereka sedang bercerita tentang Delaila tapi siapa dia yang dimaksudkan Ezra.
“Setiap hari kami berjumpa, tapi Dia dah tak ingat siapa aku. Heart, dia dah lupakan segalanya. Segalanya tentang kami.” Nada Ezra berubah menjadi sayu.Mukanya disembam ke meja bar.
“Ezra, adakah Selene Delaila?”soal Heart meminta kepastian. Ezra diam dan mengangguk. Heart diam. Dia ingat lagi cerita Ezra tentang gadis itu melalui perbualan telefon mereka.
“Kau patut tengak Selene melayan kami. Kesian dia...”
“Selene?Siapa tu?”soal Heart.Pertama kali mendengar nama itu.
“Oh, dia pembantu baru SecretLover.” Beritahu Ezra.
“SecretLover ada pembantu baru? Dan kenapa baru sekarang kau nak cerita dekat aku?” rajuk Heart.
“Hey, aku tak sukalah layan rajuk kau, Heart.”sengaja nadanya ditinggikan.
“Ezra!Kaukan...Eh ceritalah lagi macam mana perangai Selene tu?” pinta Heart.
“Hmm..Selene tu aku ringkaskan kadangkala dia naif. Dan itu membuatkan dia comel.”tawa Ezra menutup penerangannya.Heart tergamam.Sudah terlalu lama dia tidak mendengar tawa Ezra. Sejak Ezra memberitahu, Delaila hilang, sejak ituu juga tawa Ezra Edree hilang.
“Hello!!Heart kau dengar tak ni?”
“Hah?”
“Kau ni...Selalu saja mengelamun. Okeylah.Aku ada show hari ni.Bye, Heart.” Akhir Ezra.
“Jadi berterus-terang pada dia...”
“Daniel cintakan Selene, Heart.Aku tak mampu nak lukakan hati kawan baik aku.” Beritahu Ezra. Heart diam. Dia kini duduk disebelah Ezra. Kepala Ezra dilentokkan ke bahunya.
“Jadi, apa kau nak buat?” soal Heart.
“Pergi jauh dari mereka,” perlahan saja jawapan Ezra. Heart berpaling.
“Maksud kau, tinggalkan SecretLover?”
“Itu sebaiknya.”
“Ezra, itu tindakan bodoh.Hanya kerana seorang Selene, kau nak tinggalkan Daniel, Victor dan Travie?”soal Heart.Dia betul-betul tak setuju dengan keputusan Ezra.
“Lagipun mummy suruh aku ke US.” Jawapan Ezra menyebabkan Heart terdiam. Lady Ferra, ibu mereka yang menjaga syarikat keluarga Edree. Seorang yang sangat tegas. Namun satu yang Heart pasti ibunya itu mampu buat apa saja untuk memastikan syarikat itu hidup. Itulah sebabnya dia dan Ezra berada di Deseree.
“Jadi kau akan ikut...”
“Mungkin...aku perlukan masa untuk berfikir.” Denting jam membuatkan mereka berpaling. Pukul 10.30 malam. Ezra segera mengambil topi keledarnya.
“ Kau nak balik sekarang ke?Kenapa tak tidur sini ?”
“Aku ada show esok.Jumpa kau nanti. Bila aku dah buat keputusan.”
“Ezra, kau takkan biarkan Daniel, Victor dan Travie bertiga sajakan?” soalan Heart itu dibiarkan tidak berjawab. Ezra terus keluar dan membonceng motornya ke apartmentnya. Di pintu apartmentnya, Daniel dan Travie bersama Victor menunggunya.
“Ezra, kau ke mana?” soal Daniel sebaik saja mereka masuk kedalam ruang apartment Ezra.
“Aku jumpa Heart.” Mereka diam. Mereka tahu siapa Heart tapi dimana?
“Jadi kenapa korang terjah apartment aku malam-malam ni?”soal Ezra. Menukar topik sebelum mereka bertanya tempatnya.
“ Err..Kami nak ajak kau keluar minum-minum...”ajak Travie. Jam ditangannya dilihat.
“ Pukul 11 malam. Kau nak keluar minum ke mana?”sindir Ezra.
“ Bukanlah. Kami nak tanya kau, kau dah jumpa dia ke?” soal Daniel. Ezra diam. Mukanya berubah seketika.
“Dia? Kau nak aku jumpa siapa?” dia pura-pura menguap.
“Hey, aku dah mengantuk la...Esok kita ada show kan? Aku pergi lambat sikit. Jumpa korang dekat South Decade Hall..” Tubuh ketiga-tiga temannya itu ditolak keluar.
“Ezra, kitorang tak habis cakap lagi.”
“Nanti kita sambung.”elak Ezra. Dia segera menutup pintu apartment. Dia bersandar dipintu apartmentnya.  Tiba-tiba pintu apartmentnya diketuk perlahan.
“Ezra, awak ada di dalam ke?” Selene.
“Kenapa awak datang kesini, Selene?”
“Saya hanya nak cakap dengan awak.”
“Cakap apa?Kita dah cakap banyak hari ni,”bidas Ezra.
“Ezra, saya tak tahu kenapa, jawapan awak petang tadi tentang siapa awak pada saya. Saya rasa tidak benar.Awak bohong. Saya pasti awak, Ezra seseorang yang sangat bermakna dalam hidup saya. Bukan seseorang yang mahu saya lupakan. Kenapa Ezra?” Ezra diam.
“Ezra mungkin awak dah benci dekat saya. Saya minta diri dulu,” ujar Selene. Ezra bingkas bangun. Pintu apartmentnya dibuka.
“ Selene...” Gadis itu telah pergi.
“Saya masih sayangkan awak seperti dulu...”bisik Ezra perlahan. Lama dia disitu. Perlahan-lahan dia masuk kedalam apartmentnya kembali. Perlahan kedengaran lagu  nyanyian Daniel Bedingfield. If You’re Not The One.

If you're not the one then why does my soul feel glad today?
If you're not the one then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine then why does your heart return my call?
If you are not mine would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings 
But I know you're here with me now
We'll make it through 
And I hope you are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I can stay in your arms?

If I don't need you then why am I crying on my bed?
If I don't need you then why does your name resound in my head?
If you're not for me then why does this distance maim my life?
If you're not for me then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away 
But I know that this **much** is true
We'll make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I'm praying you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

'Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away
And I breathe you into my heart and pray for the strength to stand today
'Cause I love you, whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don’t wanna run away but I can’t take it, I don’t understand
If I’m not made for you then why does my heart tell me that I am
Is there any way that I can stay in your arms?

Monday, September 14, 2009

5 : Permintaan Daniel

"Untuk apa bunga ni, Daniel?" soal Selene. Wajah kacak Daniel direnung dalam. Ahli SecretLover yang lain memasang telinga.
" Boleh tak korang jangan menyibuk?"marah Daniel. Selene mencuri-curi mencari Ezra.Namun tidak kelihatan. Victor dan Travie sambil ketawa meninggalkan mereka berdua.
"Selene, kalau Daniel buat sesuatu pada kau, jerit panggil kami tahu!!"pesan Victor. Daniel mencerlung ke arah Victor.Marah. Selene tertawa kecil. Sudah 3 bulan dia bekerja bersama SecretLover, dai sudah masak dengan perangai mereka berempat, kecuali Ezra.Ezra kadangkala rapat dengannya dan kadangkala terlalu jauh darinya. Bingung dia dengan perangai Ezra Edree.
"Selene, awak dengar tak apa yang saya cakapkan tadi?"soal Daniel. Selene bagaikan tersedar dari lamunannya.
"Ezra," ujarnya perlahan. Daniel tersenyum.
"Selene, saya cakap, saya sukakan awak dan sudikah awak jadi girlfriend saya?" Jambangan bunga lily ditangannya terjatuh.
"Apa?" Daniel tersenyum melihat telatah comel gadis itu.
" Sudi tak awak Selene, menjadi kekasih saya?"sebut lelaki itu lebih jelas. Selene merenung wajah Daniel. Blur..itu sebenarnya.Dia menjadi blur dengan lamaran Daniel itu.

"Selene,"panggil Daniel lembut.Sumpah jika gadis lain berdepan dengan Daniel ketika itu, pasti cair mendengar suara Daniel. Tapi tidak Selene. Dia masih berpegang untuk mencari siapa Ezra dalam hidupnya.Bukan menagih cinta dari mana-mana ahli SecretLover.
"Daniel, saya.." Daniel segera menyampuk.
"Saya hanya nak jawapan awak ya atau tidak?" Selene serba salah.Selama ini Daniel begitu baik dengannya. Dia memandang kearah pintu Dewan Ginger High. Ezra!Selene tertunduk.Entah bila dia dapat merungkai kisah lalunya. 
"Tapi kenapa saya?"soal Selene.
"Selene!Cepatlah!"terdengar laungan Ezra dari luar.
"Maaf, saya pergi dulu," Selene segera meloloskan diri dari Daniel.Jambangan Lily terbiar dilantai.Ezra memandangnya tanpa perasaan.Seperti biasa topi keledar yang dihulurkan Ezra disambut. 
"Jadi, apa kau cakap dekat Daniel?" Selene diam. Dia memakai topi keledar tanpa bersuara. Ezra masih memandang Selene.Gadis itu membonceng dibelakangnya. Ezra terkejut apabila Selene memeluknya erat. Dia faham.Lantas motor itu dibonceng ke satu tempat.
"Jom turun." Selene memandang sekeliling.
"Kita dekat mana ni?" Ezra hanya menarik tangan gadis itu untuk mengikutnya. 
"Ezra, kita nak ke..."Matanya terpukau dek kecantikan alam dihadapannya tapi tak lama, kepalanya tiba-tiba sakit yang teramat sangat. Dia jatuh terduduk.Ezra cemas.
"Selene...kau ok tak?"Segera dibantu gadis itu berdiri dan dibawa ke bangku berdekatan.
"Kita dekat mana Ezra?" soal Selene.
"Ini Deseree HighLand. Tempat yang aku rasa kalau tertekan atau ada masalah sesuai untuk lepak."
"Cantik. Ezra, boleh nyanyikan saya satu lagu tak?"soal Selene. Ezra memandang wajah gadis itu. 
"LAgu apa?"
"Stand by Me?"Wajah Ezra berubah.
"Kau ni memang hantu cerita korea ke?"soalnya. Selene mencebik. Ezra terusan memandang wajah itu. Suci dan cantik.
"Okey, okey aku nyanyikan.Tapi kau pun kena nyanyi sama.."



Stand by me nal parabwajwo
Ajik sarangeul morujiman
Stand by me nal jikyobwajwo
Ajik sarange sotul-jiman
Noreul bulsurok kibuni chohwajyo
Nado mollae noraereul bullo
Han songi jangmireul sago shipojin
Eeron nae moseub shingi-hande
Nae ma-eumi noyege dah-neundeuthae
Ee sesangi areumdawo
Eeron solle-i-meul nodo neuggindamyon
Budi chogumman kidaryojwo
Together make it love
Forever make it your smile
Noye hwanhan miso gadukhi
Together make it love
Forever make it your smile
Eeje naesoneul naesoneul chaba
Stand by me nareul parabwajyo ajik sarangeul moreujiman
Stand by me nareul jikyobwajwo
Ajik sarange sotungot kata
Noreul alsurok kaseumi ttollyowa
Na-neun geujo utgoman isso
Noyege salmyoshi kiseu haebol-kka
Chogum ni mame tagasol-kka
Nae ma-eumi ojjomyon sarangil-kka
Nan ajigeun sujubeunde
Ajik hangoreumdo tagasoji mothan
Naye sarangeul kidaryojwo
Together make it love
Forever make it your smile
Noye hwanhan miso gadukhi
Together make it love
Forever make it your smile
Eeje chogumsshik chogumsshik kalkke
Stand by me nareul parabwajwo
Choum to kakkawo chigoshipo
Stand by me nareul jikyobwajwo
Jom do mochige boigo shipo
Nan chew-umen mollasso
Nugunga parabo-neun-ge
Ajikdo naema-eum molla
Keudae-neun keudaereul saranghae
Together make it love
Forever make it your smile
Noye hwanhan miso gadukhi
Together make it love
Forever make it your smile
Eeje naesoneul naesoneul chaba
Stand by me nareul parabwajyo
Ajik sarangeul moreujiman
Stand by me nareul jikyobwajwo
Ajik sarange sotungot kata




Ezra leka merenung wajah gadis itu.Sedikit sebanyak rindunya pada Delaila terubat. Gadis ini persis Delaila namun banyak beza antara mereka berdua.
"Jadi, kau nak cerita apa jadi tadi?"soal Ezra selepas keadaan sepi seketika.Ketika itu mereka duduk saling membelakangi di atas rumput berhampiran dengan ladang strawberry. Selene bersandar pada Ezra.
"Daniel minta saya jadi girlfriend dia." Ezra kaku.Bukan dia tidak tahu tapi mendengarnya dari mulut gadis itu menyebabkan dia tergamam.
"Jawapan kau?"
"Saya tak tahu...Saya hanya sementara saja Ezra. Saya hanya mencari seseorang yang mungkin tahu siapa saya yang sebenarnya.Siapa saya sebelum kemalangan 2 tahun yang lalu.Siapa Selene yang sebenarnya." Ezra  simpati melihat gadis itu.
" Apa yang terjadi?"
"Saya tak tahu.Saya tak ingat hatta nama saya sendiri pun."
"Dan Selene itu bukan nama kau?"soal Ezra lebih berminat.
"Ya, itu nama yang diberi oleh keluarga angkat saya. Yang saya tahu sebaik saja saya sedar, nama pertama yang saya sebut adalah..."Selene terdiam. Ezra memandang gadis itu menunggu nama yang disebut oleh gadis itu.
"Ezra,"Ezra tergamam. 
"Siapa awak dalam hidup saya yang dahulu Ezra?"soal Selene. Ezra diam. Pertanyaan Selene itu meyakinkannya, Selene memang Delaila yang dicarinya.Tapi Daniel?Teman baiknya menyintai Selene. 
"Mungkin saya hanya masa silam yang awak ingin lupakan, apa apa pun awak patut fikirkan tentang permintaan Daniel." ucap Ezra. Nada sayu mengiringi ucapannya itu...

Monday, September 07, 2009

4 : Lily Putih?

Selene ke sekolah pagi itu dengan membawa Mp3 milik Ezra. Satu malam dia mendengar segala lagu yang lelaki itu nyanyikan untuk gadis yang bernama Delaila. Yang diakuinya, suara Ezra Edree memang memukau. Merdu.Selene melangkah masuk ke dalam kelasnya pagi itu dengan satu semangat. Walau siapa pun Delaila, dia mahu menyokong setiap perbuatan lelaki itu dalam mencari Delaila. Langkahnya terhenti dipintu kelas. Mejanya. Penuh dengan bermacam jenis tulisan.
Kau fikir kau bagus sangat?
Dasar maid tak sedar diri!!!
Pergi matilah perempuan tak guna!!
 Antara kata-kata yang terconteng dimejanya. Langkah seseorang dibalik pintu menyebabkan Selene berpaling. Tiffany!
"Kenapa dengan meja awak, Selene?"soal Daniel yang entah dari mana munculnya. Selene tersenyum nipis. Sebetulnya ini kerja Tiffany, gadis itu pasti menyesal. Melihat raut Selene itu, Daniel pasti ini ada kaitannya dengan Tiffany tadi.
"Kenapa awak sampai ke kelas saya pagi-pagi ni, Daniel?"
"Nak bagitahu awak, petang ni kami ada persembahan di Ginger High, jadi awak kena ikut kami. Jom!"tarik Daniel. 
"Huh? dengan baju macam ni?" soal Selene. Daniel hanya memandang seketika.
" Awak nampak cantik je." Tangan Selene terus ditarik. Pintu bilik latihan mereka dikuak.3 pasang mata memandang mereka pelbagai reaksi.Namun, Ezra merenungnya tajam. Selene tertunduk.
"Ehem!!Daniel, sampai bila kau nak pegang tangan Selene tu?Dia boleh jalan sendiri aku rasa," perli Victor. Daniel memandang sekilas pada pegangannya dan melihat wajah Selene, wajahnya mulai merah. Segera pegangannya dilepaskan. 
"Daniel, Travie dan Victor, korang pergi dulu. Set up kan. Aku bawa Selene ke sana nanti."putus Ezra. Daniel, Victor dan Travie mengemaskan barang mereka dan menaiki Van SecretLover. 
"Ezra, cikgu akan sampai lambat sikit.Pastikan kamu dah sedia. Maaf ya Selene, kamu terpaksa melayan mereka dahulu. Cikgu ada hal sedikit," beritahu En Freddie. Selene mengangguk. 
"Jom, kita pergi."gesa Ezra. Topi keledar dihulurkan pada gadis itu. Segera disambut Selene.
"Ezra, saya rasa kita tertukar Mp3 semalam.Nah, ini MP3 awak," hulur Selene. Ezra memandang sekilas.
"Kau simpan sajalah. Dia dah tak ada..."beritahu Ezra.Selene menyimpan kembali Mp3 itu. Ezra merenungnya seketika.
" Kau nampak cantik. Macam lily," pujinya. Selene malu. Ezra tersenyum.Suatu perkara yang jarang dilakukannya selepas kehilangan Delaila.
"Jom, pergi.Nanti kita lambat." beritahu Selene perlahan.
Di Ginger High,
"Jadi, kita nak bawa lagu apa?"soal Travie. Daniel dan Victor memandang Ezra. Dan Ezra memandang Selene. Selene sedar keputusan ditangannya.
"Kamu kena bawa berapa lagu?"soalnya.
"3," jawab Victor. Selene berfikir seketika.
" Paradise dari T-Max, Know Your Enemy dan Nocturne?" cadang Selene. Mereka bertukar pandangan.
"Ok.Lagu pertama kita Paradise, kemudian Know Your Enemy dan akhir Nocturne, ok?"soal Daniel. 
"Boleh tak kalau kita nyanyi lagu Save You untuk lagu terakhir?" pinta Travie. 
"Ok...Dah semua pergi tukar baju." arah Daniel. Mereka segera menukar pakaian mereka. Seketika kemudian, Daniel, Travie, Victor dan Ezra kembali dengan memakai uniform seperti uniform sekolah.
" Selamat Datang ke Konsert Secret Lover. Pada hari ni kami akan memulakan persembahan dengan lagu Paradise."umum Daniel. Sorakan kedengaran.


Almost paradise
a-chimboda to nunbushin
nal hyanghan noye sarangi
on sesang da gajindeuthae

In my life
nae ji-chin salme kkum-chorom
tagawajun ni moseubeul
onjekkajina saranghal su it-damyon

noye so-neul jabkoso
sesan-geul hyanghae ggot sorichyo
ha-neureul goro yaksokhae
yong-wo-nhi ojing noma-neul saranghae
pam ha-neul bulbit gateun uri dulmanyi
a-reum-da-un ggum paradise
nowa hamkkehandamyon
odideun gal su isso to the my paradise

no deurot-don shigan-gwa
geu apeum modu da ijo-bwa
ije buto shijagiya nowa hamkke
ttonabo-neun goya tallyoga-neun goya
loving you forever

Almost paradise
tae-yangboda to ttaseuhan
nal bo-neun noye nunbi-cheun
on sesang ta gachindeuthae

In my life
nae ji-chin salme bit-chorom
tagawajun ni saran-geul
onjeggajina kanjighal su it-damyon

All of my love
All of my life
nae modeun kol goroso
na-neun nol saranghae

jo pureun batagateun uri dulmanyi
a-reum-da-un got paradise
nowa hamkke handamyon
odideun gal su isso to the my paradise

no deurot-don shigan-gwa
geu apeum modu da ijo-bwa
ijebuto shijagiya nowa hamkke
ttonabo-neun goya tallyoga-neun goya
loving you forever

Almost paradise
a-chimboda to nunbushin
nal hyanghan noye sarangi
on sesang ta gajindeut hae

In my life
nae ji-chin salme ggum-chorom
tagawa jun ni moseubeul
onjekkajina kanjighal su it-damyon

chonsagateun ni misoga
kadeukhan uri nagwone
noma-neul wihan kkotdeullo
yong-wo-nhi chaewodul-kkoya

Almost paradise
taeyangboda to ttaseuhan
nal bo-neun noye nunbi-cheun
on sesang ta kajindeut hae

In my life
nae ji-chin salme bit-chorom
tagawajun ni saran-geul
onjekkajina ganjighal su it-damyon
onjekkajina saranghal su it-damyon


Sorakan makin kuat kedengaran. Selene sendiri turut terbuai dek persembahan itu. Dan ketika dia memandang ke depan, pandangannya dan Ezra bertembung. Wajahnya hangat. Malu.
Kini SecretLover sedang menyanyikan lagu terakhir mereka, Save You. Selene mulai bergerak membantu En Freddie.
" Okey terima kasih kerana sudi meluangkan masa untuk kami!!"ucap Daniel.
"We love you all" ucap Travie pula dan Victor sekadar melambaikan tangannya. Dan Ezra hanya memberikan senyuman manisnya. 
Ketika sedang mengemas peralatan SecretLover, Daniel menghampirinya dan menghulurkan sejambak bunga lily putih.
"Saya harap awak sukakannya," beritahu Daniel. Ezra memandang tajam. Selene terpinga.
"Lily Putih?"


Saturday, September 05, 2009

3 : Lagumu, Laguku


" Siapa Delaila?" soal Selene sebaik saja mereka tiba di North Diamond High. Ezra diam. Tangannya dihulur, meminta topi keledar. Selene mencebik tak puas hati. Ezra merenung wajah Selene sebelum tersenyum nipis. Bungkusan makanan ditangan Ezra bertukar tangan. Wajah Selene mula merah kembali bila sedar diri direnung. Tiffany yang memandang dari jauh mulai mengetap bibirnya. Bengang.
" Ezra! Mana awak pergi? Penat saya cari awak?Eh siapa ni? Ini ke pembantu baru SecretLover?Maid tu kan?" soal Tiffany Tranied sambil memeluk tangan Ezra. Ezra segera menepis.Selene hanya diam sambil menahan marah.
" Dan awak pula wartawan dari majalah mana? Saya tak pernah nampak majalah murahan macam awak dimana-mana pun," tukas Ezra. Selene tertunduk menahan tawa. Ezra perasankan itu. Wajah Tiffany mencuka sebelum dia berlalu.
" Kenapa kau tak gelak je?" soal Ezra. Dan tawa Selene kedengaran. Dan sekali lagi kenangan terimbau. Ezra terkenang saat pertama kali gadis itu ketawa. Cukup memukau dan lembut sekali. Ezra tertawan dengan tawa itu.
" Ezra! Awak nak berjemur berapa lama lagi dekat situ?"soal gadis itu. Ezra tersedar dari lamunannya. Langkah diatur kearah bilik latihan mereka.
" Hey, kau kemana?Ezra dengan kau ke?" soal Travie. Dia sudah serik kena dengan gadis ini. Lembut bukan bererti lemah.
" Ni makan tengahari awak semua dan terima kasih kerana membuat sepah kembali," sindir Selene. Travie dan Victor hanya tersengih. Daniel masuk sambil memegang setin air coke.
"Wow, hari ni awak beli apa?" soal Daniel. Mangkuk yang berisi twisties dilantai secara tak sengaja disepaknya.
"Daniel! Haii, penat saya kemas elok-elok pagi tadi," bebel Selene. Daniel turut menyertai kroni tersengih Victor dan Travie. Ezra yang baru melangkah masuk hanya memandang sekejap sebelum melangkah ke bilik kecil yang menyimpan barangannya.
" Selene!" panggil Ezra. Selene mulai bengang.
" INi sorang lagi. Isy, kenapa lah awak semua tahu buat sepah saja?Penat tahu nak kemas ini semua.." rungut Selene sebelum berlalu ke bilik Ezra.
"Ya, awak nak apa?" Ezra memandang wajah gadis itu. Peluh didahi gadis itu seolah-olah meminta dia untuk mengesatnya.
" Ezra," panggil gadis itu. Ezra tersedar dari imaginasinya.
"Maaf, kemaskan bilik ni ya...Tapi jangan sentuh apa..."
"Kalau tak sentuh macam mana nak kemas..." sampuk Selene. Ezra terdiam.
"Jangan ubah apa apa pun," pesan Ezra.
" Yalah, saya tahu. Dah awak pergi makan. BIar saya kemas bilik ni dulu. Dan tolong jangan buat sepah ya," pinta Selene. Rambutnya ditocang satu. Ezra hanya memandang gadis itu sebelum berlalu.
Setelah 1/2 jam Selene bermandi peluh dalam bilik itu, dia kedepan. Dia terkejut melihat ruang itu kemas sedikit berbanding tadi.
"Siapa yang kemas ni?" soal Selene pada dirinya. Dia memandang kearah Travie, Victor dan Daniel. Ezra tiada disitu.
"Ezra yang kemas dan dia suruh kau makan tu," beritahu Daniel. Selene melihat jam ditangannya. 4.30 petang. Sudah 3 jam dia disitu.
" Saya balik dulu la."
"No,no, kau kena makan tu dulu. Nanti Ezra bunuh kami tahu," halang Travie. Victor mengangguk. Selene mencebik.
"Yalah,yalah saya makan," gadis itu duduk dan makan tanpa memandang seorang pun dari tiga jejaka yang sedang memandangnya penuh khusyuk itu. Setelah habis sahaja dia makan, terus saja dia bangun.
"Dah puas hati awak semua?Kalau macam tu, saya balik dulu." Mp3 yang terletak diatas meja dicapainya. Dan telinganya disumbat dengan earphone itu. Bibirnya tersenyum mendengar lagu yang dimainkan. Ye Qu atau Nocturne oleh Jay Chou. Minda masih ingat akan erti lagu itu dalam bahasa inggeris dan dia menyanyikan versi bahasa inggeris mengikut rentak lagu itu.
A group of bloodthirsty ants are attracted to rotten flesh
With an expressionless face
I watch the lonely scenery
Losing you
Love and hate start to become clear
Losing you
What else is there to care about?
When a dove no longer symbolises peace
I'm eventually reminded
That they are vultures feeding in the public square
I use a beautiful rhyme
To describe love being robbed

Oh
The dark clouds begin to cover
The colour of the night is not clean
In the park
The echo of the funeral
Flying in the boundless sky
The white rose
I gave you
Withered in the pure black surroundings
The crow is peculiarly very silent on the tree branch
Silently listening
My black overcoat
Wants to warm you up
The memories that are day-by-day becoming colder
Walk past
Walk past
The life
Oh
Hazy fog is all around
I am at the vast and boundless cemetery
I'll still love you when I'm old

I play for you Chopin's Nocturnes
Commemorating my dead love
The same sound as the night winds
Heart breaking sounds good
My hand strikes the keyboard lightly
The recollections I gave are very careful
The place you are buried at is called The Other World

I play for you Chopin's Nocturnes
Commemorating my dead love
And I conceal my identity for you
Playing the piano under the moon
The feeling and response I have towards your heartbeat
It is still so warm and intimate
I miss that bright red lipstick of yours

Those dragonflies with broken wings
Scatter down onto this forest
And my eyes
Have not a single shred of sympathy
Losing you
Tears are unclear
Losing you
Even my smile has a shadow
The wind at the rooftop grown full of moss
Jeers at my sadness
Like a dry well without water
I use a sad but beautiful font
To describe that love that is too late to regret


Tanpa disedarinya, sepasang mata hanya memerhatikan tingkahnya. Selene terus berjalan ke stesen tren. Langkahnya terhenti. Ini bukan Mp3 nya. Ini...Lagu ini, kata-kata ini milik...Ezra Edree!
"Kali pertama dia memintaku menyanyikan lagu Hey There Delilah dan ini lagu kedua permintaannya, When You Look Me In The Eyes...Aku, Ezra Edree nyanyikan lagu ini khas untuk Delaila Emerald, aku cinta padamu..."

If the heart is always searching,
Can you ever find a home?
I've been looking for that someone,
I'll never make it on my own
Dreams can't take the place of loving you,
There's gotta be a million reasons why it's true.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.

How long will I be waiting,
To be with you again
Gonna tell you that I love you,
In the best way that I can.
I can't take a day without you here,
You're the light that makes my darkness disappear.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.

More and more, I start to realize,
I can reach my tomorrow,
I can hold my head up high,
And it's all because you're by my side.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When I hold you in my arms,
I know that it's forever.
I just gotta let you know,
I never wanna let you go.

When you look me in the eyes.

And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.
Oh

" Ah, Mp3 ini buktinya cinta...Lagumu, laguku..." desus hatinya.