At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Friday, September 18, 2009

7 : Lady Ferra

“Maaf, aku terlambat. Aku ada hal tadi,” beritahu Ezra. Travie saja yang ada ketika itu.
            “ Mana yang lain?” soal Ezra. Pelik. Dewan South Decade itu sudah dipenuhi ramai orang. Namun, baik Victor mahupun Daniel tidak kelihatan.
            “Diorang tengah tukar bajulah. Baju kau dekat Selene. Pergilah tukar cepat!Aku nak uruskan hal lagu.” Arah Travie.
            “Yalah, yalah. Kenapa kau semangat sangat hari ni?”sindir Ezra. Langkah segera dihayun menghampiri Selene yang ayu bergaun biru muda bercorak bunga putih kecil.
            “Selene!!Baju?”soalnya. Matanya sengaja dielak dari terus merenung gadis itu. Sesekali, dia mencuri-curi menatap wajah yang sentiasa dirinduinya itu. Gadis itu mencari pakaian yang sepatutnya dipakai Ezra. Namun satu yang Selene akui, jantungnya berdegup kencang disaat Ezra menghampirinya. Sepersalinan pakaian bertukar tangan. Tangan mereka bersentuhan secara tak sengaja.Dengan pantas Selene menarik tangannya. Wajahnya mulai merah. Malu.
            “Terima kasih.” Segera Ezra berlalu. Dadanya yang berdebar maha hebat tadi dipegang. Tanpa dia sedari sepasang mata melihat kelakuan mereka berdua.
            “Daniel! Cuba kau tengok lagu pilihan aku ni,” panggil Travie. Victor yang baru keluar dari bilik persalinan, bertembung dengan Ezra.
            “ Wow, awal betul kau sampai. Cepat sikit nanti lambat kita mula.”gesa Victor.
            “Ya,aku tahu lah...” Segera dia masuk kedalam bilik persalinan dan menukar bajunya. Tak sampai sepuluh minit, pakaiannya telah bertukar. Ezra keluar ke belakang pentas.
            “Kita bawa lagu apa?”soalnya pada Travie. Daniel menghulurkan sehelai kertas padanya. Mereka sedang duduk dalam bulatan. Ezra duduk disebelah Selene. Ada lebih kurang 10 buah lagu pada kertas itu. Kertas itu diberi pada Selene. Gadis itu menyambutnya dan melihat senarai itu.
            “ Kamu kena bawa berapa lagu?” giliran Selene pula bertanya.
            “ 5. Konsert kali ini bayarannya lebih. Atas permintaan datuk bandar,” beritahu Victor. Daniel sekadar megangguk.
            “ Hmm...aku cadangkan lagu pertama kita bawa lagu Jonas Brothers, Hold On,”cadang Daniel.
            “Lagu kedua kita bawa Seventeen Forever,” tambah Travie.
            “ Ketiga, lagu That’s What You Get dari Paramore,” tambah Victor kemudiannya. 3 pasang mata beralih kepada Ezra dan Selene.
            “ Aku cadangkan lagu DBSK, Beautiful You.” Cadang Ezra. Selene memandang Ezra.
            “ Selene, lagu kelima?” soal Daniel.
            “Hah?Saya kena bagi juga ke?”
            “ Ya, Selene. Kau juga kena bagi satu lagu.” Gesa Victor.
            “ Maaf...Saya cadangkan lagu, Shinee, Bodyguard.” Selene segara tunduk malu.
            “ Okey. Dah set...”
            “Hai, SecretLover!” sapa Heart. Ezra terkejut namun segera menyambut Heart. Tubuh itu dipeluk.
            “ Heart, what are you doing here?” soal Ezra perlahan.
            “ Dan kau, apa jenis abang hah?Ada konsert besar, tak bagitahu aku pun.”
            Travie berdehem. Ezra dan Heart berpaling. Heart tersenyum. Manis.
            “ Maaf, saya, Heart Gwenieverre, selamat berkenalan.”
            “ Oh, jadi awaklah Heart.Hi, saya Victor Drea,Nice too meet you beautiful lady,”
            “Sememangnya buaya spesies yang sukar ditemui. Nice to meet you to, Victor.”
            Daniel dan Travie serta Selene sedaya upaya menahan tawa.
            “Kalau nak gelak, gelak je la...” marah Victor. Serentak itu tawa Daniel dan Travie pecah.Ezra tersenyum melihat telatah mereka. Namun sebaik saja matanya singgah pada Selene. Dia terpesona.
            “Ermm..Saya nak pinjam Ezra kejap, bolehkan Selene?”soal Heart tiba-tiba. Tawa Daniel dan Travie terhenti.
            “Kenapa, Heart?”soal Ezra setelah mereka agak jauh dari yang lain.
            “ Lady Ferra dah balik. Aku hanya nak bagi amaran je. Aku tak tahu samaada dia tahu atau tidak tentang konsert ini, atau pun SecretLover. Jadi kau kena berhati-hati. Dan jangan risau, aku akan ada didepan stage.” Janji Heart. Ezra mengangguk. Bahaya juga kalau Lady Ferra tiba-tiba sahaja muncul.
            “ Ezra, mereka tengah tunggu awak tu,” panggil Selene.
            “Thanks.” Segera Ezra berlari ke pentas. Ketika itu muzik untuk lagu Hold On telah dimainkan. Ezra segera mencapai gitarnya. Lagu pertama mereka habis dinyanyikan. Kemudian masuk lagu kedua. Lagu Seventeen Forever. Mereka bergegas menukar pakaian sebelum masuk lagu pilihan Ezra, Beautiful You.
            Dimulakan lagu Beautiful You itu oleh Travie, 
"Ah
             Sono koe ni sawatte nemuretara ii noni
Aenai yoru mo daiteru mitai ni..."
            Kemudian Daniel menyambung,
"Kimi da to wakaru me wo tojite mo
Amai taion ga kikoete kuru"
            Diikuti pula oleh Victor,
"You're such a beautiful woman
Ima sugu ni hoshii yo kimi ga iru sekai wa a"
            Dan ketika Ezra mahu menyanyikan bahagiannya, pandangannya terkunci pada pintu masuk dewan. Namun segera ditutup kekagetannya.
            Beautiful dream
You're such a beautiful woman
Suki de doushiyou mo nai everything oboreteku

Fukaku so sweet
You're such a beautiful you yeah"
            Heart turut sedar akan kehadiran wanita elegan itu. Lady Ferra Dreamer Michaelis. Wanita itu memandang tajam ke arah pentas sebelum menyedari kehadiran Heart. Dan SecretLover bersama menghabiskan lagu itu.
"Chiisana PIASU wo hazusu yubisaki mo
Shinayaka ni asu wo shinjiru tsuyosa mo

Tamaranai hodo ni boku wo sasou
Jibun no himitsu ni kizuitenai no? 

You're such a beautiful woman
Donna kiss ga ii no? Bokue dake ni oshiete a

Beautiful world
You're such a beautiful woman
Mou tomeraresou ni nai my baby soba ni kite koko de

Feel me
'Cause you're so beautiful

Kimi dake ga motsu ai no imi yeah
Dare ni mo sawarasetakunai yo

You're such a beautiful woman baby
Ima sugu ni hoshii yo kimi ga iru sekai wa a

Beautiful dream
You're such a beautiful woman
Suki de doushiyou mo nai everything oboreteku

Fukaku so sweet
Yeah
You are beautiful
Baby you're special one
You're such a beautiful dream
You are beautiful
Baby you're special one
You're such a beautiful dream
   
 Wajah Lady Ferra berbahang.Mencuka lebih tepat. Baik Ezra mahupun Heart tahu apa yang akan berlaku seterusnya.
" MAaf, ini diatas permintaan tetamu kehormat kita, Lady Ferra Dreamer Michaelis, persembahan SecretLover terpaksa dibatalkan. "umum Datuk Bandar. Ahli SecretLover lain terkejut.
"Ezra Fredinand Edree!!Heart Gwenievierre Edree!!"panggil LAdy Ferra. LAntang. Kedua-duanya akur.
                         

1 comment:

Haruno Hana 하나 said...

wa!!!!!!!!
benicnya dgn lady feraa tu!
>:(