At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Sunday, November 22, 2009

11 : Gembira?



“ Miss Delaila, Mr. Reid is here to see you?” ujar setiausaha Delaila.
“Send him in,” jawab Delaila.
“Morning, Selene” usik Daniel. Delaila tersenyum. Selene, nama yang digunanya sewaktu hilang ingatan dahulu.
“ Daniel!”Delaila berpura-pura marah.
“ So, awak nak lunch mana hari ni?” soal Daniel.
“ Miss, Mr Simms and Drea is here,” suara setiausahanya kedengaran lagi melalui interkom.
“ Delaila, jom!” ujar Travie terus menarik tangan gadis itu.  Namun sesaat kemudian lelaki itu mengaduh sakit. Rupanya, Daniel mengetuk kepala Travie.
“ Kau ni, macam tak tahu, kalau Daniel ada, our Delaila is unavailable.” Ujar Victor. Delaila tersenyum sudah 6 tahun mereka berkenalan. Sejak peristiwa dia memasuki bilik latihan mereka untuk mencari Ezra. Ezra, satu nama yang sangat dirinduinya.
“ Kau tengok Daniel, penat kita bercakap dekat sini, dia boleh berangan entah ke mana,” sungut Victor. Delaila tersengih.
“ Sorrylah, Victor. Saya teringat macam mana saya boleh tersesat dekat bilik latihan SecretLover dulu.” Ujar Delaila. Travie mulai tergelak. Begitu juga Daniel. Victor cuba mengimbas kembali kenangan-kenangan itu.
“ Okeylah, whatever. Jom kita ke Serenity.” Ajak Victor sedikit bengang.
“ Hai aku tahulah kau nak pikat Heart, tapi takkan lah nak pergi sana lagi,” perli Daniel. Kali ini giliran Delaila pula ketawa. Sejak bersama mereka, tak kering gusi dibuatnya.
“Lets go Miss Emerald,” ajak  Daniel dengan gaya gentlemannya. Delaila segera menyambut tangan Daniel.
“Woi, nak pergi mana tu?” soal Victor. Sedikit marah kerana diabaikan.
“ La, kau kata nak pergi Serenity, we are heading there,” beritahu Daniel. Victor dan Travie saling berpandangan. Rancangan mereka menjadi. Kebetulan Daniel nampak perilaku mereka itu.
“ Hah!Korang berdua ni kenapa?” sergah Daniel.
“ Weiyh, aku muda lagi la untuk mati.” Marah Travie. Daniel tersengih sebelum mengambil tempat pemandu disebelah Delaila.
“ Tak naik sekali ke?” soal Delaila. Victor menjawab,
“ Kitorang naik kereta baru Travie.”
“ Bila kau beli kereta baru?” soal Daniel. Victor kegeraman. Daniel ni banyak soal pula.
“ Isy, kau ni, banyak tanya la. Pergi je la cepat.” marah Travie. Hampir juga hilang sabarnya. Daniel dan Delaila hanya ketawa mekihat wajah cemberut kedua teman didepan.
Kedua buah kereta dipandu ke Serenity.
" Bro, aku tengok sama je kereta kau dengan yang dulu," tegur Daniel. Delaila mengiakan sambil itu cuba melihat apa yang baru pada kereta milik Travie.
" Welcome, guys, and for you Delaila,suprise!!" sambut Heart. Lagu Happy Birthday berkumandang. Delaila tergamam.
" Happy Birthday Delaila," ucap mereka bertiga serentak. Delaila tersenyum. Ketiga-tiga mereka dipeluknya.
" Terima kasih. Saya sendiri pun tak ingat hari ni, birthday saya." suaranya mula kedengaran sebak.
" Eh, janganlah menangis..." Victor,Daniel dan Travie mulai kalut.
" Jom, Delaila. Kita potong kek. And because today is your special day the three of them are willing to sing for you. Baik awak decide nak suruh nyanyi lagu apa" gesa Heart. Delailai diam.Cuba memikirkan satu lagu yang digemarinya.
"Erm...Love Like This by SS501." beritahu Delaila.
" Hah?Korea lagi." getus Travie.
" As you wish my lady." ujar Daniel dan Victor. Kot dan tie yang dipakai mereka dibuka begitu juga dengan 2 butang atas kemeja mereka. Gaya kasual.
Love like This…

Victor memulakan lagu itu,
"Hey Girl, ijen neoreul boyeojwo naege
geuman neoui mameul
Won’t you, my girl (my girl)

hangsang mangseorineun neon jeongmal babo
jeongmal neoneun babo
o~ malhaejwoyo

wae, neon moreuni
neon nal moreuni
neol wonhaneun nae mam modu da gajyeogajwo"

"naege geochim eobsi
tteollim eobsi your love!


Love, naege wa. neon, like this.
So Love, gidarin neoran girl
True love, dagawa neon like this.
One Love, neon naege neon naegero,"
sambung Travie. Kemudian Daniel menyambung,
"Love, naege wa. neon, like this.
So Love, gidarin neoran girl
True love, dagawa neon like this.
One Love, neon naege neon naegero

Hey Girl! oneul ttara deo yeppeo boyeo.
nae mamui Key~juin baro neon Girl~

neol tteoollimyeon, naneun neomu tteollyeo
sojunghan neo baro naui Baby Baby"
Dan serentak mereka menyanyikan,
"wae, neon moreuni, wae
neon nal moreuni wae
neol wonhaneun nae mam modu da gajyeogajwo.

ttan geon pillyo eobseo
ojik wonhaneun geon Your Love!"
Daniel terus menyambung sementara Victor dan Travie terus bermain dengan gitar,
"Love, naege wa. neon, like this.
So Love, gidarin neoran girl
True love, dagawa neon like this.
One Love, neon naege neon naegero

Love, naege wa. neon, like this.
So Love, gidarin neoran girl
True love, dagawa neon like this.
One Love, neon naege neon naegero"
Dan mereka bertiga mengakhiri lagu itu,
"I need you,
You need me.
urineun gyeolguk hamkke hal kkeoya
mangseorijima, naman ttarawa
ijen~~~yeah~".
" Wow, Heart!" suara itu menyebabkan mereka semua berpaling. Tergamam.