At-10-Tion!

Break Time has finished its construction,
Now is the time for le author to update~

UPDATE

Saturday, September 05, 2009

Bab 1 : Siapa Kau?


"Ezra!" panggilan itu menyebabkan dia berpaling seketika sebelum meneruskan langkah. Ezra Edree, seorang jejaka yang punya satu kehidupan lain bersama tiga teman rapatnya, Daniel Reid, Travie Simms dan Victor Drea. Mereka merupakan idola North Diamond High. Kumpulan SecretLover merupakan kumpulan yang dianggotai mereka berempat yang berjaya menawan hati ramai peminat diseluruh negara Desiree...
Earphone Mp3 miliknya disumbat ketelinga. Lagu Jay Chou yang bertajuk Nocturne berkumandang.Perlahan-lahan dia menyanyi mengikut lirik lagu itu..


yi qun shi xue de ma yi

bei fu rou suo xi yin

wo mian wu biao qing

kan gu du de feng jing

shi qu ni

ai hen kai shi fen ming

shi qu ni

hai you shen me shi hao guan xin

dang ge zi bu zai xiang zheng he ping

wo zhong yu bei ti xing

guang chang shang wei shi de shi tu ying

wo yong piao liang de ya yun

xing rong bei l?e duo yi kong de ai qing

a

wu yun kai shi zhe bi

ye se bu gan jing

gong yuan li

zang li de hui yin

zai man tian fei xing

bai se mei gui

zai chun he de huan jing diao ling

wu ya zai shu qi shang gui yi de hen an jing

jing jing ting

wo hei se de da yi

xiang wen nuan ni

ri jian bing leng de hui yi

zou guo de

zou guo de

sheng ming

a

si zhou mi man wu qi

wo zai kong kuang de mu di

lao qu hou hai ai ni

wei ni tan zou xiao bang de ye qu

ji nian wo si qu de ai qing

gen ye feng yi yang de sheng yin

xin sui de hen hao ting

shou zai jian pan qiao hen qing

wo gei de si nian hen xiao xin

ni mai zang de di fang jiao you ming

wei ni tan zou xiao bang de ye qu

ji nian wo si qu de ai qing

er wo wei ni yin xing mai ming

zai yue guang xia tan qin

dui ni xin tiao de gan ying

hai shi ru ci wen re qin jin

huai nian ni na xian hong de chun yin

na xie duan chi de qing ting

san luo zai zhe sen lin

er wo de yan jing

mei you si hao tong qing

shi qu ni

lei shui hun zhuo bu qing

shi qu ni

wo lian xiao rong dou you yin ying

feng zai zhang man qing tai de wu ding

chao xiao wo de shang xin

xiang yi kou mei you shui de ku jing

wo yong qi mei de zi xing

miao hui hou hui mo ji de na ai qing



" Hey penat aku panggil kau." marah seorang gadis.
"Ada aku suruh kau panggil aku?" Ezra terus berlalu sambil mengalas begnya,malas mahu melayan gadis yang tak tahu malu itu.
"Ezra Edree!!"
Ketika Ezra tiba distesen LRT itu, gadis berbaju putih itu masih disitu. Seolah-olah menunggu kedatangannya pula. Ezra memberanikan diri menghampiri gadis itu.
"Maaf cik," gadis itu berpaling, merenung wajahnya. Mata yang berwarna coklat itu lembut merenung wajahnya. Tiba-tiba bahunya ditepuk perlahan. Dia terjaga. Dia masih dibiliknya, bukan distesen LRT itu. Wajah Daniel menyapanya.
" Kau masih mimpikan dia ke?" soal lelaki itu. Ezra diam. Earphone Mp3nya disumbat ketelinganya sementelah tangannya ligat mencari lagu itu. Lagu Nocturne.
Daniel hanya mengeleng melihat telatah Ezra. Sejak kehilangan gadis yang bernama Delaila Emerald, Ezra berubah sehingga begitu. Gadis yang merupakan cinta pertama Ezra yang ditemui setiap kali menaik tren ke rumahnya.
"Guys, jom practice...Esok kita ada show dekat Biora High." beritahu Travie. Ezra meletakkan Mp3nya ditepi sebelum mengambil gitarnya.
" Kita nak bawa lagu apa?" soal Victor.
" Ezra, ni turn kau pilih lagu."Ezra memilih lagu dari kumpulan The All Americans Rejects, Gives You Hell. Tengah mereka seronok melayan lagu itu, tiba-tiba pintu bilik yang dihuni mereka dibuka. Seorang gadis berambut panjang menutup separuh wajahnya berdiri dimuka pintu.
"Siapa kau?" soal Victor. Ezra berpaling menghadap pintu. Matanya terpaku.
Dia.

1 comment:

Haruno Hana 하나 said...

hoho
best3
maraton baca novel nie^^